ARRANGEMENTER

Tyrkias nåværende invasjon/okupasjon av Sør-Kurdistan ble lansert på minnedagen for folkemordet på armenere, assyrere, grekere, arameere og yezidier i Anatolia. Det tyrkiske regimet har helt klart til hensikt å utsette kurderne for folkemord også. Til tross for åpent brudd på folkeretten fortsetter Tyrkia sin okkupasjon. Den voksende kurdiske...

Tirsdag 3. August så vil det være minnesmarkering for jesidiene. Vi møtes på Stortinget, klokken 11:00. Vi skal dele ut flayers og kreve at den norske regjeringen anerkjenner massakren mot jesidiene som folkemord.

1. april utløper den irakiske regjeringens ultimatum til Ezidi selvforsvarsstyrker om å forlate Shingal (Sinjar). Tyrkia legger press på den irakiske regjeringen for å angripe.

Kurdere over hele verden feirer kurdisk nyttår - eller «Newroz». - Dette er ikke bare en høytidsmarkering, men også en politisk og kulturell markering i kampen mot undertrykkelse. "Newroz" har en lang historie, med røtter tilbake til det gamle kurdiske Mesopotamia ved foten av Ararat fjellene, Eurfra og Tigris bredder.

Det iranske regimet øker stadig sin undertrykkelse og vold av det iranske folket, spesielt i Ahwaz provinsen, Balochistan og Øst-Kurdistan. Vi har nylig vært vitne til massedrap på Balochistan drivstoffarbeidere fra det iranske regimet. Arrestasjoner av sivile og miljøaktivister i Øst-Kurdistan fortsetter og hittil har over 300 mennesker blitt...