Anerkjenn folkemordet på Jesidiene

03.08.2021

Tirsdag 3. August så vil det være minnesmarkering for jesidiene. Vi møtes på Stortinget, klokken 11:00. Vi skal dele ut flayers og kreve at den norske regjeringen anerkjenner massakren mot jesidiene som folkemord. 

Den 3. august 2014 gikk IS til angrep på jesidiene i Sinjar-området nord i Irak. Tusenvis ble tatt til fange eller drept, flere tusen kvinner ble tatt som sexslaver og nærmere hundre tusen mennesker flyktet til Sinjar-fjellet. FN har omtalt angrepet som folkemord.3. august er det 7 år siden folkemordet på jesidiene. Tusenvis er fortsatt savnet. De mistet alt, men ga aldri opp. Jesidiene var mye sterkere enn den onde ideologien til IS som ønsket å ødelegge og utrydde dem. Vi krever at Norge gjør som FN, Nederland, Belgia og Canada. Anerkjenn folkemordet på jesidiene og sikre at Sinjar blir gjenoppbygget så jesidiene kan vende hjem og de skyldige må straffeforfølges.

Programmet blir som følgende:
11.00 internasjonal minnestund:
-taler fra Solidaritet med Kurdistan og det Kurdiske kvinnenettverk
-5 minutter stillheter til å minne folkemordet
-mulighet til å tenne lys eller legge blomster. Klarer du ikke å komme kl.11.00, Kurdisk Demokratisk Samfunnsenter er der hele dagen til kl.16.00 til å minne folkemordet og til å gi informasjon til de som ønsker det. Du er hjertelig velkommen til minne, tenne lys eller legge blomster.

Link til arrangementet: Jesidiene