Markering og feiring mot Tyrkias okkupasjon

14.08.2021

Tyrkias nåværende invasjon/okupasjon av Sør-Kurdistan ble lansert på minnedagen for folkemordet på armenere, assyrere, grekere, arameere og yezidier i Anatolia. Det tyrkiske regimet har helt klart til hensikt å utsette kurderne for folkemord også. Til tross for åpent brudd på folkeretten fortsetter Tyrkia sin okkupasjon. Den voksende kurdiske motstanden fortsatt er den største hindringen for Tyrkias ny-ottomanske ekspansjonisme i Sør-Kurdistan og Rojava. Den tyrkiske regjeringen prøver å løse sine innenriks kriser med ekspansjonistiske politikk slik vi allerede ser i Libya, Syria, Nagorno-Karabakh og nå den nylige invasjonen av Sør-Kurdistan. Bare våre gerilja, folket vårt i Europa og våre solidariske venner kan stanse Tyrkias okkupasjon og folkemords politikk. 

For 37 år 15. August 1984  ble det første skuddet løsnet mot den tyrkiske staten. Tyrkia mente at kurderne ville aldri reise seg å gjøre motstand igjen. Kamerat Agit og hans venner skapte sjokk i Tyrkia ved å angripe Tyrkia og si Kurdere eksisterer og gjør motstand. Den lange kampen som kamerat Agit startet fortsetter den dag i dag. 

Program for 14. August 2021. 
13:00: Markering på trafikanten. 
13:15: Appell fra solidariske venner. 
15:00: Feiring av 15. August på (Hausmannsgate 6)  
15:20: Servering Mat, drikke og kake
16:00: Musikk og dans 
16:45: Avslutning  

Vi inviterer alle kurdere og venner av Kurdistan til å delta på markeringen og feiringen sammen med oss. Gi beskjed til alle dere kjenner også. 

Her har dere Facebook arrangementet